Nyheter 2020

Nyheter SkiGeilo 20/21

Tags
front page

Gladnyhet! Ny heis på Kikut

Ny heis på Kikut

SkiGeilo fortsetter satsningen på å forsterke Kikut som barne- og familieområde. Til 19/20 investerte vi i et nytt barnebånd. Dette var et stort løft og ble raskt veldig populært.

Fra sesongen 21/22 erstatter vi den gamle 4-seters stolheisen med en ny skålheis fra baseområdet til Kikuttoppen. Skålheis er en snillere og tryggere heis for alle barn og er svært populære i våre andre barneområder. Samtidig vil vi plassere ut grillbuer og sittearealer for familier, tilrettelagt for bålkos og egen niste. På Kikuttoppen håper vi å gjøre heisbua om til kiosk, med solterrasse. Disse stegene vil være riktig for å løfte Kikut.

Vi jobber også med egen strategi rundt alle barneområdene våre, for å hjelpe familier og foreldre med å lære barn å stå på ski. Alle barn og familier på Kikut er viktige for oss, og vi kommer til å gjøre flere investeringer på Kikut fremover.

Nyheter på Kikut 21/22:
Ny POMA Skålheis fra baseområdet og opp til Kikuttoppen erstatter utdatert stolheis og skaper et mer helhetlig og komplett barne- og familieområde på Kikut. Den nye heisen er rask og meg god kapasitet. Pedagogisk er det et riktig steg for å lære barna å stå på ski selv. Med denne heisen kommer de seg lett opp til Kikuttoppen, ned til Kikutheisen og ut i hele anlegget.
Utvidelse av Davidløypa, planering mot Guroløypa for å skape en sammenhengende bakke
Kiosk med solterrasse ved den gamle heisbua på Kikuttoppen

Nok en ny heis!

Forrige sesong satte vi opp splitter ny heis i Arnetrekket, og vi fortsetter med investeringer i Havsdalen. Til denne sesongen setter vi opp en splitter ny Fjellheis, som vil erstatte den gamle fjellheisen. Denne vil ha 3 avstigninger, og toppstasjon ligger litt høyere enn tidligere, noe som gjør at det ikke lengre er nødvendig å stake seg fra heisen og ut i løypene. Heisen har større sporbredde, og er dermed bedre rustet ved vær og vind. Ved avstigningen finner dere også et av Geilos flotteste 360’ panoramautsikt – så her er det vel verdt å legge inn en foto-stopp! Ny Fjellheis er beregnet ferdigstilt ca medio desember.

Ny løype i Havsdalen

I forbindelse med ny fjellheis i Havsdalen lager vi også en ny, familievennlig løype med utgangspunkt fra Fjellheisen. Denne ligger på «skiers right» til heisen, og blir en bred, fin løype som vil passe fint til både barn og mindre erfarne alpinister!

Nye og flere snøfangere i Fjellheisen og Fjell-løypa

Vi jobber målrettet med å kunne åpne alpinsesongen tidlig og holde på god snø så lenge som mulig. For å effektivisere dette har vi satt opp flere snøfangere i Fjellheisen og Fjell-løypa.

Nye toaletter i Havsdalen

Vi fortsetter med oppgradering av våre serveringssteder, og har totalrenovert toalettfasilitetene og økt kapasiteten i Havsdalskroa. 

Ny skibro på toppen av Vestlia

Vi tar et realt ansiktsløft øverst i Vestlia, og bygger ny skibro til Bjødnaheisen. Dette gir en ny, flott inngang til Randi-, Eiva- og Vestlialøypa.

Hems i Trollklubben Barnehage

Vi må selvfølgelig passe på våre yngste gjester, og i sommer har vi bygget ut hemsen i Trollklubben Barnehage, slik at barna får enda mer plass å boltre seg på.

Infopunkt i Vestlia 

Informasjon er viktig, vi bygger nye infopunkter i baseområdet i Vestlia.

Lys i Randiløypa i Vestlia 

Endelig! Vi tar kveldskjøring og MorgenSki til nye høyder og har fått installert lys i Randiløypa slik at denne også blir en del av produktet morgen og kveld i Vestlia. Dette er et etterlengtet tilskudd til tilgjengelige traseer og en stor oppgradering av produktet.

Totaloppgradering av Geiloheisen

Vi har byttet innmat i Geiloheisen i forkant av årets sesong! All elektronikk, hele styringspanelet, motor og alle kabler er nye. En omfattende oppgradering av Geiloheisen, men dette gir mye bedre driftssikkerhet i Geiloheisen fremover.

Ny og bedre inngang til Olaløypa og Telemarken

Vi har endret inngang til Olaløypa og Telemarken slik at det nå er enklere tilgang og bedre flyt. Vi har også stengt en del av transporttraseen som krysset Olaløypa, slik at man nå ikke får dette krysningspunktet. Vi har allikevel beholdt en exit inn til Sonjaløypa, slik at de som synes det blir for bratt kan enkelt komme seg over i en snillere bakke!

Snøanlegg i Vestlia 

Vi fortsetter å oppgradere snøanlegget i Vestlia. Våre nye viftekanoner er mer effektive enn snøproduksjonssystemet som tidligere har vært i bruk, og vårt langsiktige mål er å ha god kontroll på mengdeproduksjon - noe som innebærer mindre vann- og strømforbruk. Dette er bærekraftig, både økonomisk og ut fra miljøhensyn, og vil under rette forhold gi oss mulighet for tidligere åpning av skianlegget.

GPS i våre tråkkemaskiner

For å produsere riktig mengde snø, og holde 100% kontroll på snødybden i våre bakker gjennom sesongen, har vi investert i et splitter nytt GPS system i våre tråkkemaskiner. Alle nedfarter og traseer blir scannet før snøen legger seg, og med denne informasjonen lagt inn i systemet, kan tråkkemaskinsjåførene se nøyaktig hvilken snødybde det er i våre bakker til enhver tid. Smart for snøproduksjon og smart for miljøet!

Bestilling via App i våre restauranter

Mange har blitt kjent med app-bestilling i restauranter i sommer. Vi har investert og infører dette i flere av våre kafeer i vinter. En enkel og smitterverns-vennlig måte å gjennomføre lunsjbesøket på!

 

Nyheter 2019/20

En ny og storslått skiutleie, ny heis og nye bakker, sammen med flere familievennlige oppgraderinger, snøanlegg og oppgraderinger av barneområdet i Havsdalen er noen av vinterens nyheter på Geilo.

PanoramaRunden - Geilo High Five

Bli med på en dagstur i skianlegget på Geilo! Denne turen passer for alle. Her kan du stå på ski i de fineste løypene, oppleve den råeste utsikten og spise den beste maten i én og samme runde. Hver av de fem toppene har sin egen unike utsikt mot det majestetiske Hallingskarvet, og de to nasjonalparkene Hallingskarvet og Hardangervidda. Turen er tilrettelagt slik at du ikke trenger bil mellom dalsidene, men benytter skibussen.

NYHET! Burgers & Afterski 

Denne sesongen kjører vi i gang Burgers & Afterski på Kikutkroa hver lørdag fra kl 15.30 - 20.00. Ta med venner og kjente og nyt våre deilige hjemmelagde burgere og noe godt i glasset, servert ved bordet. Etterpå kan du mingle i en hyggelig afterski med rolig atmosfære og lune lokaler. Trubadur 1 gang i måneden. Se eget program. Vi tar gjerne i mot bordreservasjon på [email protected] eller spør vår betjening. Velkommen!

Norges kuleste skiutleie!

Vår største skiutleie ligger i Vestlia, og til kommende sesong gjør vi betydelige oppgraderinger! Vestlia vil nå fremstå som et komplett og praktisk velkomstsenter for deg som gjest. Her vil du finne salg av skipass og skishop, booking av skiskole og skiutleie, alt under ett tak i nye og moderne lokaler. Vi har også oppgradert til nye og flere toaletter. Vi oppfordrer fortsatt til kjøp av heiskort online for best pris. Heiskort bestilt online kan hentes ut i våre pickup-bokser. Se her

Norges råeste skipreppe-maskin 

Den nye slipemaskinen i Vestlia kan være Norges råeste slipemaskin! Vi har kjøpt en toppspec Discovery slipemaskin fra anerkjente Wintersteiger. Denne maskinen sliper base og stålkanter, legger struktur, vokser og tørker, alt i èn prosess! Fra vinteren kan vi derfor tilby alt fra enkel slip/voks til skiprepp med world cup standard.

Nye tråkkemaskiner 

2 helt nye tråkkemaskiner er på vei. Vi har virkelig investert i kvalitet og valgt fra øverste hylle med Prinoth Leitwolf. Dette er noe av det råeste som finnes på markedet, og de er selvfølgelig helt i øverste klasse hva angår effektivitet og miljøvennlighet. Vi kan nå preparere større områder på kortere tid og samtidig love best mulig forhold, uansett forhold.

Parken i Havsdalen flyttes til Vestlia

Til vinteren flytter vi parken i Havsdalen over til Vestlia, slik at parkene på Geilo blir samlet på en side 

Vi vil tilrettelegge for at du skal ha muligheten til å utnytte parken til kveldskjøring og MorgenSki.

* Det blir satt opp flere lys.
* Det skal bygges et nytt snøanlegg i Randiløypa som gjør at vi kan bli enda mer effektive med å åpne opp så tidlig som mulig.
* I tillegg jobbes det med en ny løypeprofil i form av sprenging av berg, utjevning av ujevne plasser og tilrettelegging for hoppene, slik at vi mer effektivt skal kunne bygge linjer. 
* Målet er en progressionspark med 3 linjer fra blå til svart side ved siden slik at man enkelt kan utvikles og trene for å bli en bedre frikjører! 

Anlegget for snøproduksjon blir renovert og oppgradert

Vi ønsker å gi deg en skiopplevelse med snøkvalitet fra øverste hylle. Derfor har vi nå startet på en større investeringsplan for å få topp moderne snøanlegg i alle våre bakker. Det er mer effektivt som gjør at vi kan bruke mindre strøm, vann og luft, og fortsatt produsere mer snø på kortere tid. Sist, men ikke minst, får du en enda bedre skiopplevelse ved at snøanlegget produserer top notch kvalitet på snøen, uansett forhold. Sammen med kjøletårn til vann og våre splitter nye tråkkemaskiner, tør vi love så god snøkvalitet som mulig hele sesongen. Snø blir viktig for oss, også i fremtiden.

Nå kan du skli rett i Bjødnaløypa

Vi jobber knallhardt med å legge tilrette for en enda bedre skidag for DEG! Det er slutt på dagene da du måtte stake, trekke og dytte for å få hele familien ut i Bjødnaløypa. Vi har sprengt og endret løypeprofilen til Bjødnaløypa, slik at du nå kan gå av Vestliaheisen og skli rett inn i løypa - uten et eneste stavtak. Alpindagen er best i nedoverbakke!

Nytt barnebånd på Kikut 

Her kommer det nytt skibånd sesongen 19/20 med overbygg og lys inni. Båndet kommer til å strekke seg helt opp til Kikutkroa slik at man har mulighet til å følge med på barnas utvikling og skiglede. Her finner du også Hufseheisen, liten skålheis for de som akkurat har begynt å kjøre heis. Nye barnefigurer og spennende utfordringer for de minste blir å prøve for kommende sesong.

Barneområdet i Havsdalen oppgraderes

Nytt 2019/20 sesongen: Vi har revitalisert barneområdet i Havsdalen med nytt barnebånd og kule figurer i et oversiktlig og stort område. Der det tidligere var parkelementer, er det nå flotte bakker med perfekt helning for å lære å stå på ski. Skålheis for
 de som akkurat har begynt å kjøre heis, 2 (og hele TO!) barnebånd for de aller minste og nybegynnerne. Her kan både barn og familier leke seg i timesvis i trygge og gode omgivelser. I Havsdalen er det stor parkeringsplass, og nydelig mat på Havsdalskroa like ved. Alt få meter unna. Sjekk ut!

Nå blir det slutt på staking! 

Med hele 6000 kg sprengstoff er det for alltid slutt på å måtte stake fra toppen av Geiloheisen og mot Sonjaløpa, Fugleleiken og Halstensgård. Det samme fra toppen på Vestlia mot Eivaløypa og Bjødnaløypa. Dette er en stor oppgradering som vil heve opplevelsen av å være i bakken vesentlig. 

Ny heis i Havsdalen 

Havsdalen+Geilosiden = sant! I høst rives de gamle Arnetrekkene i Havsdalen. De blir erstattes av et splitter nytt skitrekk! Heisen vil gå fra bunn av Arnetrekkene og helt over til Sonjaløypa! Det blir en helt annen skidag med mye bedre forbindelse mellom Havsdalen og Geilosiden.

Ny proff Self-timer

Nå bygger vi en stor og proff self-timer på hele 390 meter i Eiva-løypa i Vestlia. Her blir det starttunell, display som viser tid, og leaderboard som viser Topp 10 tider kjørt i løpet av dagen. Konkurrèr med venner og kjente! Registrerer du profil med navn på www.skiline.cc, vil navnet ditt vises med tiden din på leaderboardet. Self-timeren passer for alle aldre, og åpner til julen 2019.

Infoskjermer

I alle våre baseområder vil du nå finne informasjonsskjermer med nyttig informasjon til deg som skigjest! Disse vil gi informasjon om vær og føreforhold, status på åpne heiser og bakker, gode tilbud, hvor vi anbefaler deg å spise lunsjen og mye mer.

Freshere look på våre serveringssteder!

Vi synes at en hyggelig atmosfære er noe alle våre gjester fortjener. Vi har derfor satt et stort fokus på å forbedre våre serveringssteder slik at du skal nyte tradisjonell servering med et trendy preg! På Havsdalskroa kan du forvente deg nye møbler som er håndlaget i Hallingdal av Fjellmøbler AS.

På Kikutkroa bygger vi om serveringsområdet og utvider til 2 kasser! Dette fører til at det blir mer plasseffektivt og mindre kø. I tillegg  freshes det opp med nytt interiør slik at du kan kose deg skikkelig og nyte et fantastisk måltid i en hyggelig atmosfære. Vi satser videre med oppgradering av kjøkkenutstyr og matutleveringsområder slik at du får en mye bedre total opplevelse!