Barnevennlig

Barneområder

Tags
barn

Geilo er et skiparadis for barn og du finner 4 barneområder på Geilo. Barneområdene ligger i Kikut, Vestlia, Havsdalen og Slaatta.

Kikut

På Kikut finner du barneområde på høyfjellet i nær tilknytning til hytteområdet. Her finner du egen adskilt akebakke, og skibåndet er moro og enkelt å bruke! Barnebakken har eget startområde og figurer som motiverer barna til å leke, svinge og bøye knærne. Vintersesongen 21/22 ble den gamle 4-seters stolheisen byttet ut med en effektiv men barnevennlig skålheis som tar deg opp til Kikuttoppen. Det åpner en ny verden av bakker, opplevelser og mestring! 

Her finner du også Kikut Bistro med egen barnemeny bestående av burger, spaghetti og toast. På lørdager er det egen kiosk med matpakkerom på Kikut, der kan dere få pølser, vafler og brus. På solfylte dager anbefaler vi å ta lunsjpausen på benkene utenfor bistroen. 

Vestlia

Trollklubben har et unikt barneområde. Her finner du bånd, saktegående tallerkenheis og slake bakker. I bakkene er det mange morsomme og fargerike elementer som man kan svinge rundt, skli under og hoppe over. Ha det moro i vår trollklubb cross, det er en gøyal løype som går gjennom Trollskogen. Her ligger også Trollklubben barnepass. En ski in-ski out barnehage der barna koser seg og tar en pause på ski, men kanskje resten av familien går løs på noen mer utfordrende løyper.

Når barna har blitt sikrere på ski, kan du flytte noen meter bort til Trollheisen. Dette er også en tallerkenheis som går litt fortere og går litt lengre opp til en lengre og brattere barnebakke. Barna kan også velge å gå av halveis. Også her kommer Trollcross til vinteren!

Havsdalen

Havsdalen har koselig barneområde med båndheis nede ved heisområdet og i nærheten av Havsdalskroa. Her kan man også prøve seg på en barnevennlig tallerkenheis, med egen barnebakke. Bakkene i dette området har fått gradering etter ferdighetsnivå, og skilting viser tydelig hvor "neste level" finnes. Fra level 1, helt ny på ski, så jobber du deg oppover til level 5. Mestrer barna level 5 er de klare for å utforske anlegget videre. 

Slaatta

På Slaatta er det godt tilrettelagt for små som store barn. Her finner du et stort barneområde med morsomme figurer, skogsløyper, selftimer, hopp og mulighet for aking og andre aktiviteter. I barneområdet kan du også benytte deg av grillplassen ved Gapahuken. Et perfekt utgangspunkt for familien på ski. 

Skikart Havsdalen