Bærekraftig

Et skisenter med fokus på miljøet!

Bærekraftig reisemål og nasjonalparklandsby

Geilo ligger 800 meter over havet, ved foten av Hardangervidda og Hallingskarvet. Geilo ble utpekt som nasjonalparklandsby av Miljødirektoratet i 2008, og han kan få tettsteder i Norge som kan smykke seg med denne eksklusive tittelen. I tillegg befinner Geilo seg i Hol Nasjonalparkkommune. Nasjonalparklandsbyen Geilo bærer tittelen ”Bærekraftig Reisemål”. Et kvalitetsmerke for reisemål som har begynt systematisk jobbing for å tilby gjestene gode opplevelser, samtidig som destinasjonen tar vare på natur, kultur og miljø, styrker samfunnsverdier og økonomiske livsmiljøer. Dette tilbudet til Geilo er et godt sted å bo - og et godt sted å besøke.

Et skisenter med fokus på bærekraft og miljø!

I SkiGeilo arbeider vi systematisk for å ta samfunnsansvar. Vi fokuserer på de store volumene og tilrettelegger hele tiden for en mer miljøvennlig drift. Det er også viktig for oss at alle våre gjester får gode opplevelser, verdi for tiden de bruker hos oss, og et inntrykk av lokal tilknytning til skistedet Geilo.

Skibussene - kollektiv transport

La bilen stå hjemme - løsningen på transportproblemet er å reise flere sammen! Vi oppfordrer våre gjester og ansatte til å benytte seg av miljøvennlig, kollektiv transport til våre anlegg. 
I 2017 investerte vi i tre nye skibusser på Geilo. Et bærekraftig alternativ hvor våre skigjester raskt og enkelt kan forflytte seg mellom dalsidene uten å måtte ta bilen i bruk. På kvelden brukes bussene som afterskibuss for å avlaste biltrafikken til og fra afterski, aktiviteter og shopping/restauranter i sentrum. Færre biler på veiene fører til mindre klimagassutslipp og færre ulykker. SkiGeilo oppfordrer deg til å ta toget! Kikutbussen korresponderer med kveldstogene utvalgte ukedager gjennom hele skisesongen, slik at du enkelt og trygt kan la bilen stå hjemme. Bussen går mellom Geilo Stasjon og Kikut, og er et godt alternativ for alle som ønsker å ta toget til hytta. Se rutetider for skibussen og Kikutbussen HER.


Strømleverandør

SkiGeilo bruker Ustekveikja Energi som strømleverandør. Ustekveikja Energi er et lite strømselskap i Hallingdal, med et stort engasjement for natur, miljø og lokalsamfunnet. Fra fjellet produserer de egen fornybar strøm gjennom to vannkraftverk. Samtidig jobber de for å redusere sitt klimaavtrykk, med ønske om å ta vare på naturen i Hallingdal.

Drift av skianlegg

 • SkiGeilo har i verk satt et program på å bytte ut alle kjøretøy til nye som tilfredsstiller de nyeste EU krav i forhold til utslipp.
 • Sesongen 19/20 investerer vi i nye tråkkemaskiner, med ny teknologi som tilfredsstiller de strengeste EU kravene. Prinoth Leitwolfs 4F dieselmotor er den mest miljøvennlige på markedet, både med hensyn til utslipp og forbruk.
 • Innen snølegging har vi også program for utfasning og erstatning av infrastruktur for snøproduksjon med den nyeste teknologien for effektivitet, strømsparing og best utnyttelse av vannet. Til eksempel har vi investert i kjøletårn som fører til at strømforbruket per kubikk snø går vesentlig ned, og effektiviteten per liter vann og per time snøproduksjon går vesentlig opp.
 • Hastigheten på heisene vil alltid vurderes, og kjøres så miljøvennlig som mulig.
 • Vi benytter oss av stedlig masse, som knuses, sorteres og deponeres i, eller like ved, skianlegget.
 • Alle våre bygg er kartlagt i langsiktige planer for vedlikehold, oppussing og bevaring.
 • Vi har startet opp arbeidet med et on/off-boarding program som vil gi alle våre sesongarbeidere bedre kunnskap om destinasjonen, selskapet, bedre oppfølgning og integrering i lokalsamfunnet, og et håp om at de returnerer til ny sesong året etter.

Serveringssteder

På våre 6 serveringssteder prøver vi alltid å finne mer miljøvennlige løsninger. 

 • Porselen brukes i stedet for engangsbestikk.
 • Glass og papp sorteres på våre serveringssteder.
 • Våre kunder kan alltid benytte seg av friskt og gratis fjellvann rett fra springen. Dette minsker behovet for, og forbruket av plastflasker.
 • Vi bruker lokalproduserte og kortreiste matvarer på flere av våre spisesteder. For eksempel ost fra Ostebygda (lokale osteprodusenter), eller andre lokale råvarer. Se våre serveringssteder HER.

Trollklubben Barnehage

I skisenterets barnehage, Trollklubben, jobber vi med at barna skal bli miljøbevisst fra tidlig alder. 

 • Barna er ofte ute på tur som ”miljødetektiver” og finner ting som ikke hører hjemme i naturen. Dette plukker vi selvsagt med oss.
 • Vi panter flasker vi finner.
 • Vi tar turer ned til renovasjonsanlegget i Kleivi for å levere melkekartonger.
 • Vi ser serien Blekkulf, med slagordet ”Bruk hodet – vi har bare èn klode!”

Trollkubben oppfyller alle krav til Miljørettet Helsevern i barnehage.

Støttespiller i lokalmiljøet

Vi i SkiGeilo ønsker å være en viktig bidragsyter til lokalmiljøet rundt oss, og alle som bor her.

 • Gjennom vår status som hovedsponsor for Geilo IL, ønsker vi å bidra til fysisk fostring for barn, unge og voksne i trygge omgivelser. Geilo IL er kanskje den viktigste arenaen for møteplasser og sosial verdiskapning blant alle som bor i Hol kommune.
 • Gjennom rabatterte sesongkort til alle fastboende barn og unge mellom 0-17 år i Hol kommune, ønsker vi å gi disse førstehånds kunnskap om et av de viktigste reiselivsproduktene i kommunen vår. Det er viktig for oss at de får oppleve det samme turistproduktet som våre gjester får. Vi håper også å være en møteplass med like vilkår for alle fastboende barn og unge i Hol kommune. Ikke minst er det en fin måte å komme seg i aktivitet på.
 • Gjennom å delta i Visit Geilo ønsker vi å bidra til, og ta ansvar for, reiselivsutviklingen i Hol kommune sammen med andre lokale aktører.

Pant for Pudder

For å «ta vare på pudderdagene» sørger vi for enkel resirkulering av flasker. Flere steder i anlegget er det plassert ut Pant for Pudder pantestasjoner.

Virus-og infeksjonssmitte

SkiGeilo holder seg løpende oppdatert på risiko-og smittefare, og følger retningslinjer utarbeidet av Norsk Folkehelseinstitutt. (Du kan lese retningslinjer her: fhi.no)
Vi har i tillegg innført følgende forebyggende tiltak:

 • Skilting i alle felles-og personalområder vedr god håndhygiene og gode hostevaner
 • Skilting i alle kafe- og spiseområder som oppfordrer til håndvask ved ankomst og før bespisning
 • Hygieneplakater på alle toaletter
 • Økt vaskefrekvens av toaletter og fellesområder
 • Antibac utplassert i alle spisesteder og fellesområder
 • Økt frekvens på desinifisering av alle berøringsflater
 • Opplæring og påminning til alle ansatte om god håndhygiene

Se vår Covid-19 Gjesteinformasjon her.