Nyheter 2020

Nyheter SkiGeilo

Tags
front page

Når var sist du tenkte gjennom hva som har skjedd i skisenteret ditt siden 2017? Tiden går fort og det er vanskelig å tenke tilbake på alt som har skjedd. Men, vi i Team SkiGeilo gleder oss til å ønske deg velkommen til ny sesong hos «Norway’s Best Ski Resort»! En pris vi har vunnet 4 år på rad, og også i år er nominert til! Vi mener den beste totalopplevelsen av en skidag fås hos oss på Geilo.

Den kanskje mest merkbare forbedringen er skibussene som nå knytter dalsidene sammen. Nå kan man bruke dagen på en tur rundt i hele anlegget! Fra de familie- og nybegynnervennlige bakkene i Vestlia og Kikut, til Geilosiden for de mer viderekomne. Den ekte høyfjellsfølelsen får du i Havsdalen, og toppen på Fjellheisen gir kanskje den aller fineste utsikten på Geilo? Med skibussene kan du også gå på café i Geilo sentrum midt på dagen? Og blir du sulten har vi flere virkelig gode lunsjsteder å velge mellom enten du er på alpinski, langrenn eller kun til fots! Vi ønsker alle velkomne.

Siden 2017 har vi også investert mye i oppgradering av snøkvaliteten, og det har blitt en merkbar forskjell med silkemykt føre vi får mye skryt for. Tråkkemaskinene vi bruker er «state of the art», og med automatisk snøanlegg i store deler av anlegget produserer vi ikke mer snø enn vi trenger for å åpne, kvaliteten holder seg bedre og ressursforbruket går ned.

For de yngre har vi oppgradert barnebåndet på Kikut, fokusert mer på barne- og familieopplevelsen, arrangerer kidsrenn minst èn gang i uken, og barnedisco på kveldskjøringene. For mange ungdommer er kanskje parkene trekker mest. Med Andreas Håtveit som parksjef, og topp moderne parkmaskin, er vi selvfølgelig stolt over å bli anerkjent som kanskje den beste parken i landet.

Skikjøring anno 2023 er en sosial aktivitet med venner og kjente. Vi legger til rette for de gode opplevelsene sammen med familien, venner og kjente. For noen er luksuskakaoen vår dagens høydepunkt. For andre er det vaffel hos Elin på Halstensgård, eller å nyte et (eller flere?) gode glass med vin på vinbaren på Kikuttoppen. Noen kjemper også om å bli familiemester i en av våre self-timere i Eiva-Løypa eller Havsdalen. Afterskien i Havsdalen er full hver lørdag, og påskepartyet på Kikut er blitt Norges største! Alle disse opplevelsen, i tillegg til å jakte på den perfekte carving-svingen, finner du hos oss.

Og vi har bokstavelig talt, finpusset på mye av de tingene du som gjest ikke tenker så mye på. Vedlikehold av heiser og maskiner, utjevning og bredding av løypeprofiler, bedre kveldslys, høyere toalettstandard med hyller til hansker og knagger til jakker, musikkanlegg i Musikkbakken og mye mer! Nettopp for å skape den gode sosiale arenaen, og totalopplevelsen for å bli kåret til «Norway’s Best Ski Resort».

Jeg, og teamet i SkiGeilo, gleder oss til å se deg i bakken! Og neste gang du besøker oss, tenk gjerne igjennom endringene som er gjort. Send oss gjerne en melding med hva du syns har gjort et stort utslag for deg!

Skihilsen fra Kevin Eikrehagen, daglig leder SkiGeilo

 

Sentrumsbakken - ny sentrumsløype

Kommende sesong åpner vi opp løype 27 "Sentrumsbakken". Dette er traseen for den gamle Geiloløypa, som vi vil trekke helt ned til taubanetomta og togstasjonen. Vi vil med dette tilrettelegge for ønsket vårt om å ta alpinopplevelsen helt inn i Geilo sentrum. I vinter kan du med andre ord ta av deg skiene ved Geilo Stasjon, og vandre rett inn i sentrum eller inn på toget.

Oppgraderinger på Havsdalskroa

Til kommende sesong 23/24 vil Havsdalskroa bli enda bedre! Vindeltrappen erstattes med en vanlig trapp satt langs veggen, som skaper et mye større areal i første etasje. Dette gjør vi for å skape en bedre trafikkflyt for gjesten, og gjør tilgjengelighet til både toaletter og bar enklere. Kjøkken totalrenoveres, det vil være oppgradert bar og hengelampene byttes med spotter. Gjør deg klar til god ekte Afterski i vinter!

Skilocker-rom ved Geiloheisen

Lei skiskap ved Geiloheisen for sesongen! Så slipper du å dra skiutstyret med deg på toget, i bilen eller på bussen. Vi åpner opp for utleie av 50 låsbare skap, her får du god plass til å oppbevare dine eiendeler og mulighet til å bytte om rett ved skibakken! Ytterdør har appstyrt lås, med mulighet for å leie låsebrikke. Mer info og bestilling her.

 

Tidligere nyheter 2017-2023

Kikut Bistro

Til vintersesongen 2022/23 dukker det opp ett helt nytt konsept på Kikut, nemlig Kikut Bistro! Med utvidet restaurant, full oppgradering av møblement og en kjempegod ny meny vil Kikut Bistro bidra til herlige matopplevelser i bakken gjennom hele vinteren. 

Revolusjonerende parkelementer? 

Vår dyktige parksjef Andreas Håtveit har gjennom sommeren jobbet med ett helt nytt parkelement. I samarbeid med Hallingplast har Andreas fått til å lage plastrør av en større dimensjon og med helt nye fasonger, dette har tidligere kun vært mulig å få til med metallrør. For det utrente øye ser det kanskje ikke ut som store saken, men for både nye og erfarne parkkjørere vil disse elementene bidra til mulighet for nye triks og samtidig tryggere kjøring. Hvordan kan det både være tryggere og by på nye triks tenker du kanskje? Her kan du lese mer om de revolusjonerende parkelementene. 

KidsPatrol

Utvalgte dager gjennom sesongen vil det bli gjennomført KidsPatrol. Ett spennende opplegg for barn der de får hilse på skipatruljen, utdelt walkie talkies og opplever litt av hva det vil si å være en del av skipatruljen. 

Opprydding i Olaløypa

Gjennom sommeren har det vært en skikkelig rydding av kvist og sten i Olaløypa. Dette vil gjøre så det ikke trengs like mye snø som tidligere for å åpne nedfarten. 

Nye ski til entusiasten

Vi har fått inn splitter nye Völkl ski i skiutleien, disse vil supplere i entusiast kategorien. En lettkjørt ski for både nybegynnere og middels gode skikjørere. 

Høyt & Lavt

Til sommeren 2022 sto nye Høyt & Lavt klatrepark klart i Vestlia. Klatreparken byr på unike løyper for hele famililen. Bli utfordret i høyden med klatring, balansering og opplev skikkelig magasug ved å slenge deg i zipline. Startpunkt for flere av løypene går fra det splitter nye klatretårnet, Skarvetårnet! I tillegg til å være ett startpunkt for flere av løypene i klatreparken har Skarvetårnet egne klatreruter og ett 15 meter høyt hopp. Sammen utgjør de ett helt rått klatretilbud i Geilo Sommerpark! 


Ny heis på Kikut

Skigeilo fortsetter satsingen på å utvide barne- og familietilbudet på Kikut. Vinteren 21/22 erstattes den gamle 4-seter stolheisen med ny familievennlig skålheis på Kikut. I tillegg til barnebåndet og eksisterende barneheis gir den nye skålheisen et løft av familieområdet på Kikut. Med god kapasitet og enkel påstigning kan alle komme seg enklere opp på Kikuttoppen og videre ut i hele anlegget.

Musikkbakken lever igjen opp til navnet sitt

Gjennom sommeren har vi utvidet det øverste partiet av Musikkbakken. Med denne forbedringen vil det nå være mulig å starte skikjøringen rett ut fra Halstensgårdheisen. Dette øker løypelengden på den effektive skikjøringen betraktelig i en av de beste løypene vi har.

Samtidig har det vært alt for mange år siden det faktisk var musikk i løypen. MEN, det gjør vi endelig noe med nå! Vi har gått til innkjøp av et topp moderne lydanlegg slik at det igjen blir stemning og atmosfære i området. Kan hende det blir en liten konsert også?

Nytt snøanlegg i Halstensgård

Vi ønsker å gi deg en skiopplevelse med snøkvalitet fra øverste hylle. Vi jobber derfor kontinuerlig på en større investeringsplan for et topp moderne snøanlegg i skianlegget. Nå er turen kommet til steg 1 i Halstensgård. Denne oppgraderingen inneholder en ny rørgate til vann og luft, samt større kapasitet på strøm med en ny nettstasjon lenger oppe i dalsiden.

Toppen kafé blir Vaffeltoppen

Endelig blir det servering på en av våre toppkafèer! Toppen kafè, på toppen i Vestlia, døpes nå om til «Vaffeltoppen». Her blir det enkel servering i høyden både innendørs og utendørs. Nydelig utsikt mot Hallingskarvet og Geilo sentrum.
 

Ny vinbar på Kikuttoppen

Til vinteren kan du nyte et godt glass vin, spekemat og ost, til en vidstrakt utsikt mot Hallingskarvet, Geilo sentrum, Reineskarvet, Ålingsfjella, Sangenuten og videre nedover Hallingdal. Vi gjør om den gamle heisbua etter stolheisen til en ny vinbar med fantastisk panoramautsikt! Når sola varmer mot slutten av sesongen, vil vi også utvide med stor terrasse utenfor.
 

Kikutkroa blir Kikut Mat & Vinstue

Kikutkroa er et lunt spisested med tømmervegger, beiset panel og tradisjonell hytteatmosfære. Her får du eksklusive retter av høy kvalitet! Med de nye oppgraderingene som gjøres for sesongen 2021/22 følger det med et navnebytte, og Kikutkroa blir omdøpt til Kikut Mat & Vinstue. 

Nå utvider vi med nytt toalettanlegg i eget tilbygg. Toalettene blir av samme høye kvalitet og standard som oppgraderingene gjort på Havsdalskroa og Vestlia Skikafè. Samtidig gjør vi om et ubenyttet lager til et «Chambrè Separèe», et eget separat rom, perfekt til selskaper, bordreservering og eventer som vin og ostesmaking, meny tasting og mer. Vi utvider også med eget vinrom for lagring og smaking av nydelige viner.

Utendørs har vi utvidet solterassen for enda flere gjester, og kjøkken/oppvask får også mer areal. Sammen utgjør dette en etterlengtet oppgradering som legger til rette for økt bruk av restauranten, både til lunsj og arrangementer.

Utvidelse av Davidløypa

I forbindelse med ny skålheis på Kikut, vil Davidløypa utvides til å bli enda bredere. Sammen med Hufseheisen og barneområdet, vil den nye heisen, Guroløypa og Davidløypa styrke Kikut som et riktig stort barne- og familieområde.

Løypeplanering Kikutløypa

Vi har fylt på masser og planert ut det lille henget i starten av Kikutløypa. Dette gir en jevnere profil på en av barnas favorittbakker!
 

Ny tråkkemaskin for terrengparkene

Nå oppgraderer vi maskinflåten med enda en ny tråkkemaskin. Denne gangen kommer det en Prinoth Bison X som er spesiallaget for parkproduktet og selvfølgelig helt i øverste klasse hva angår effektivitet og styrke kombinert med miljøvennlighet. Maskinen er mindre, og mer «agil» enn de større maskinene og passer derfor perfekt for å opprettholde en høy standarden i parkene våre.
 

Skishop i Vestlia

Har du glemt noe hjemme? Eller trenger du noe nytt utstyr? Da kan vi hjelpe deg i skishopen i Vestlia. Sammen med merker som Sweet Protection, Kari Traa, Bula, Helly Hansen, utvider vi nå skishopen til å inneholde det meste av det du trenger for en skidag. Her kan du kjøpe briller, hjelmer, solkrem, hansker og votter, luer, buffer, ullundertøy, ryggplater, staver og mye annet! Med tiden planlegger vi vi også å utvide med eget merch!
 

Nye uniformer

Uniformene våre har blitt en del av selve identiteten vår. Du kjenner oss igjen i de blå, grønne og sorte jakkene. Vi har nå signert en totalavtale med en ny leverandør, og gleder oss over at norske Helly Hansen blir offisiell leverandør på uniformene! De nye uniformene får et nytt snitt på fargene, men vil selvfølgelig fortsatt være blå, grønne og sorte. I tillegg til heisjakkene bli det også Helly Hansen-uniformer på skiskole, skipatrulje og inne-personell i skiresepsjon og skiutleie. Helly Hansen vil også komme til Geilo og skape liv og røre med eventer og happenings samt bidra med premier til konkurranser og giveaways. 

 

Nok en ny heis!

Forrige sesong satte vi opp splitter ny heis i Arnetrekket, og vi fortsetter med investeringer i Havsdalen. Til denne sesongen setter vi opp en splitter ny Fjellheis, som vil erstatte den gamle fjellheisen. Denne vil ha 3 avstigninger, og toppstasjon ligger litt høyere enn tidligere, noe som gjør at det ikke lengre er nødvendig å stake seg fra heisen og ut i løypene. Heisen har større sporbredde, og er dermed bedre rustet ved vær og vind. Ved avstigningen finner dere også et av Geilos flotteste 360’ panoramautsikt – så her er det vel verdt å legge inn en foto-stopp! Ny Fjellheis er beregnet ferdigstilt ca medio desember.

Ny løype i Havsdalen

I forbindelse med ny fjellheis i Havsdalen lager vi også en ny, familievennlig løype med utgangspunkt fra Fjellheisen. Denne ligger på «skiers right» til heisen, og blir en bred, fin løype som vil passe fint til både barn og mindre erfarne alpinister!

Nye og flere snøfangere i Fjellheisen og Fjell-løypa

Vi jobber målrettet med å kunne åpne alpinsesongen tidlig og holde på god snø så lenge som mulig. For å effektivisere dette har vi satt opp flere snøfangere i Fjellheisen og Fjell-løypa.

Nye toaletter i Havsdalen

Vi fortsetter med oppgradering av våre serveringssteder, og har totalrenovert toalettfasilitetene og økt kapasiteten i Havsdalskroa. 

Ny skibro på toppen av Vestlia

Vi tar et realt ansiktsløft øverst i Vestlia, og bygger ny skibro til Bjødnaheisen. Dette gir en ny, flott inngang til Randi-, Eiva- og Vestlialøypa.

Hems i Trollklubben Barnehage

Vi må selvfølgelig passe på våre yngste gjester, og i sommer har vi bygget ut hemsen i Trollklubben Barnehage, slik at barna får enda mer plass å boltre seg på.

Infopunkt i Vestlia 

Informasjon er viktig, vi bygger nye infopunkter i baseområdet i Vestlia.

Lys i Randiløypa i Vestlia 

Endelig! Vi tar kveldskjøring og MorgenSki til nye høyder og har fått installert lys i Randiløypa slik at denne også blir en del av produktet morgen og kveld i Vestlia. Dette er et etterlengtet tilskudd til tilgjengelige traseer og en stor oppgradering av produktet.

Totaloppgradering av Geiloheisen

Vi har byttet innmat i Geiloheisen i forkant av årets sesong! All elektronikk, hele styringspanelet, motor og alle kabler er nye. En omfattende oppgradering av Geiloheisen, men dette gir mye bedre driftssikkerhet i Geiloheisen fremover.

Ny og bedre inngang til Olaløypa og Telemarken

Vi har endret inngang til Olaløypa og Telemarken slik at det nå er enklere tilgang og bedre flyt. Vi har også stengt en del av transporttraseen som krysset Olaløypa, slik at man nå ikke får dette krysningspunktet. Vi har allikevel beholdt en exit inn til Sonjaløypa, slik at de som synes det blir for bratt kan enkelt komme seg over i en snillere bakke!

Snøanlegg i Vestlia 

Vi fortsetter å oppgradere snøanlegget i Vestlia. Våre nye viftekanoner er mer effektive enn snøproduksjonssystemet som tidligere har vært i bruk, og vårt langsiktige mål er å ha god kontroll på mengdeproduksjon - noe som innebærer mindre vann- og strømforbruk. Dette er bærekraftig, både økonomisk og ut fra miljøhensyn, og vil under rette forhold gi oss mulighet for tidligere åpning av skianlegget.

GPS i våre tråkkemaskiner

For å produsere riktig mengde snø, og holde 100% kontroll på snødybden i våre bakker gjennom sesongen, har vi investert i et splitter nytt GPS system i våre tråkkemaskiner. Alle nedfarter og traseer blir scannet før snøen legger seg, og med denne informasjonen lagt inn i systemet, kan tråkkemaskinsjåførene se nøyaktig hvilken snødybde det er i våre bakker til enhver tid. Smart for snøproduksjon og smart for miljøet!

Bestilling via App i våre restauranter

Mange har blitt kjent med app-bestilling i restauranter i sommer. Vi har investert og infører dette i flere av våre kafeer i vinter. En enkel og smitterverns-vennlig måte å gjennomføre lunsjbesøket på!

PanoramaRunden - Geilo High Five

Bli med på en dagstur i skianlegget på Geilo! Denne turen passer for alle. Her kan du stå på ski i de fineste løypene, oppleve den råeste utsikten og spise den beste maten i én og samme runde. Hver av de fem toppene har sin egen unike utsikt mot det majestetiske Hallingskarvet, og de to nasjonalparkene Hallingskarvet og Hardangervidda. Turen er tilrettelagt slik at du ikke trenger bil mellom dalsidene, men benytter skibussen.

NYHET! Burgers & Afterski 

Denne sesongen kjører vi i gang Burgers & Afterski på Kikutkroa hver lørdag fra kl 15.30 - 20.00. Ta med venner og kjente og nyt våre deilige hjemmelagde burgere og noe godt i glasset, servert ved bordet. Etterpå kan du mingle i en hyggelig afterski med rolig atmosfære og lune lokaler. Trubadur 1 gang i måneden. Se eget program. Vi tar gjerne i mot bordreservasjon på [email protected] eller spør vår betjening. Velkommen!

Norges kuleste skiutleie!

Vår største skiutleie ligger i Vestlia, og til kommende sesong gjør vi betydelige oppgraderinger! Vestlia vil nå fremstå som et komplett og praktisk velkomstsenter for deg som gjest. Her vil du finne salg av skipass og skishop, booking av skiskole og skiutleie, alt under ett tak i nye og moderne lokaler. Vi har også oppgradert til nye og flere toaletter. Vi oppfordrer fortsatt til kjøp av heiskort online for best pris. Heiskort bestilt online kan hentes ut i våre pickup-bokser.

Norges råeste skipreppe-maskin 

Den nye slipemaskinen i Vestlia kan være Norges råeste slipemaskin! Vi har kjøpt en toppspec Discovery slipemaskin fra anerkjente Wintersteiger. Denne maskinen sliper base og stålkanter, legger struktur, vokser og tørker, alt i èn prosess! Fra vinteren kan vi derfor tilby alt fra enkel slip/voks til skiprepp med world cup standard.

Nye tråkkemaskiner 

2 helt nye tråkkemaskiner er på vei. Vi har virkelig investert i kvalitet og valgt fra øverste hylle med Prinoth Leitwolf. Dette er noe av det råeste som finnes på markedet, og de er selvfølgelig helt i øverste klasse hva angår effektivitet og miljøvennlighet. Vi kan nå preparere større områder på kortere tid og samtidig love best mulig forhold, uansett forhold.

Parken i Havsdalen flyttes til Vestlia

Til vinteren flytter vi parken i Havsdalen over til Vestlia, slik at parkene på Geilo blir samlet på en side 

Vi vil tilrettelegge for at du skal ha muligheten til å utnytte parken til kveldskjøring og MorgenSki.

* Det blir satt opp flere lys.
* Det skal bygges et nytt snøanlegg i Randiløypa som gjør at vi kan bli enda mer effektive med å åpne opp så tidlig som mulig.
* I tillegg jobbes det med en ny løypeprofil i form av sprenging av berg, utjevning av ujevne plasser og tilrettelegging for hoppene, slik at vi mer effektivt skal kunne bygge linjer. 
* Målet er en progressionspark med 3 linjer fra blå til svart side ved siden slik at man enkelt kan utvikles og trene for å bli en bedre frikjører! 

Anlegget for snøproduksjon blir renovert og oppgradert

Vi ønsker å gi deg en skiopplevelse med snøkvalitet fra øverste hylle. Derfor har vi nå startet på en større investeringsplan for å få topp moderne snøanlegg i alle våre bakker. Det er mer effektivt som gjør at vi kan bruke mindre strøm, vann og luft, og fortsatt produsere mer snø på kortere tid. Sist, men ikke minst, får du en enda bedre skiopplevelse ved at snøanlegget produserer top notch kvalitet på snøen, uansett forhold. Sammen med kjøletårn til vann og våre splitter nye tråkkemaskiner, tør vi love så god snøkvalitet som mulig hele sesongen. Snø blir viktig for oss, også i fremtiden.

Nå kan du skli rett i Bjødnaløypa

Vi jobber knallhardt med å legge tilrette for en enda bedre skidag for DEG! Det er slutt på dagene da du måtte stake, trekke og dytte for å få hele familien ut i Bjødnaløypa. Vi har sprengt og endret løypeprofilen til Bjødnaløypa, slik at du nå kan gå av Vestliaheisen og skli rett inn i løypa - uten et eneste stavtak. Alpindagen er best i nedoverbakke!

Nytt barnebånd på Kikut 

Her kommer det nytt skibånd sesongen 19/20 med overbygg og lys inni. Båndet kommer til å strekke seg helt opp til Kikutkroa slik at man har mulighet til å følge med på barnas utvikling og skiglede. Her finner du også Hufseheisen, liten skålheis for de som akkurat har begynt å kjøre heis. Nye barnefigurer og spennende utfordringer for de minste blir å prøve for kommende sesong.

Barneområdet i Havsdalen oppgraderes

Nytt 2019/20 sesongen: Vi har revitalisert barneområdet i Havsdalen med nytt barnebånd og kule figurer i et oversiktlig og stort område. Der det tidligere var parkelementer, er det nå flotte bakker med perfekt helning for å lære å stå på ski. Skålheis for
 de som akkurat har begynt å kjøre heis, 2 (og hele TO!) barnebånd for de aller minste og nybegynnerne. Her kan både barn og familier leke seg i timesvis i trygge og gode omgivelser. I Havsdalen er det stor parkeringsplass, og nydelig mat på Havsdalskroa like ved. Alt få meter unna. Sjekk ut!

Nå blir det slutt på staking! 

Med hele 6000 kg sprengstoff er det for alltid slutt på å måtte stake fra toppen av Geiloheisen og mot Sonjaløpa, Fugleleiken og Halstensgård. Det samme fra toppen på Vestlia mot Eivaløypa og Bjødnaløypa. Dette er en stor oppgradering som vil heve opplevelsen av å være i bakken vesentlig. 

Ny heis i Havsdalen 

Havsdalen+Geilosiden = sant! I høst rives de gamle Arnetrekkene i Havsdalen. De blir erstattes av et splitter nytt skitrekk! Heisen vil gå fra bunn av Arnetrekkene og helt over til Sonjaløypa! Det blir en helt annen skidag med mye bedre forbindelse mellom Havsdalen og Geilosiden.

Ny proff Self-timer

Nå bygger vi en stor og proff self-timer på hele 390 meter i Eiva-løypa i Vestlia. Her blir det starttunell, display som viser tid, og leaderboard som viser Topp 10 tider kjørt i løpet av dagen. Konkurrèr med venner og kjente! Registrerer du profil med navn på www.skiline.cc, vil navnet ditt vises med tiden din på leaderboardet. Self-timeren passer for alle aldre, og åpner til julen 2019.

Infoskjermer

I alle våre baseområder vil du nå finne informasjonsskjermer med nyttig informasjon til deg som skigjest! Disse vil gi informasjon om vær og føreforhold, status på åpne heiser og bakker, gode tilbud, hvor vi anbefaler deg å spise lunsjen og mye mer.

Freshere look på våre serveringssteder!

Vi synes at en hyggelig atmosfære er noe alle våre gjester fortjener. Vi har derfor satt et stort fokus på å forbedre våre serveringssteder slik at du skal nyte tradisjonell servering med et trendy preg! På Havsdalskroa kan du forvente deg nye møbler som er håndlaget i Hallingdal av Fjellmøbler AS.

På Kikutkroa bygger vi om serveringsområdet og utvider til 2 kasser! Dette fører til at det blir mer plasseffektivt og mindre kø. I tillegg  freshes det opp med nytt interiør slik at du kan kose deg skikkelig og nyte et fantastisk måltid i en hyggelig atmosfære. Vi satser videre med oppgradering av kjøkkenutstyr og matutleveringsområder slik at du får en mye bedre total opplevelse!