Flytsti

Heisbasert sykling

På Geilo kan du utfolde deg i forskjellige terrengsykkelgrener som «pumptrack», «ferdighetsstier», «hopplinjer» og «flytstier». Området rundt Geilo Sommerpark byr på mange familievennlige løyper på lavt terreng, som passer for både store og små. Om man vil sykle litt lenger, er runden rundt Ustedalsfjorden å anbefale. Runden byr på avslappende sykling, historiske steder og flott natur! Billetter til sykkelheis finner du her!

 

Heisbasert sykling i Geilo Sommerpark - for hele familien!

Her skal du som «lett øvet» terrengsyklist kunne ta med deg sykkelen opp i heisen og føle mestring i flytstier som Flow Motion og med litt øving ta steget over i Anaconda og kanskje til slutt teste Gold Digger. Totalt sett er dette et fantastisk familievennlig heisbasert sykkeltilbud i kategorien lett/middels (BLÅ) og krevende (RØD) vanskelighetsgrad.
Vi anbefaler fulldempede sykler til heisbaserte flytstier. 

Flow Motion

Opplev spenningen når du suser nedover den 4 km lange flytstien, Flow Motion! Denne flytstien går fra toppen av Vestlia og ned til Geilo Sommerpark. Flytstien har vanskelighetsgrad blå og passer for de aller fleste som er stødig på sykkelen. Nedover flytstien finner du kule 180 graders svinger, hopp "side hits" og andre elementer. 

Anaconda

Anaconda er i motsetning til Flow Motion bygget i jord og stein. Stien er litt mer krevende enn Flow Motion og er gradert som rød løype (middels krevende). For å komme inn på stien kjører du Flow Motion ca. 1 km ned før du kommer til et veidele som er starten på Anaconda som slynger seg 700 meter ned til platået i bunnen av Kikutheisen. Herfra sykler du Flow Motion tilbake ned til Vestlia.

Gold Digger

For den erfarne syklisten byr Gold Digger på brattere nedfart, mer hastighet, mer luft under hjulene og mer adrenalin!
Gold Digger starter på toppen av Vestliaheisen/Bjødnahovda til venstre under brua rett etter at man har gått av heisen. Stien er gradert RØD (Krevende) og mer krevende enn Anaconda. Det er anbefalt at man sykler med en fulldempet stisykkel eller downhill sykkel.  Stien er bygget av stedlig masse som jord og stein og har en middels jevn overflate. Stien har noe steiner og innslag av rock gardens og er mindre oversiktlig enn de andre stiene. De fleste svingene er dosert og hoppene/kulene er større og kommer litt mer brått på enn i de andre løypene. Alle hopp og hindringer kan rulles, men hoppferdigheter er anbefalt og stien passer til erfarne syklister med gode ferdigheter. 

Flytsti