Flytsti

Flytstier i sommerparken

Heisbasert sykling i Geilo Sommerpark - nå for hele familien!

 

Geilo satser for tiden stort på familievennlige sykkelutvikling under merkenavnet Geilo RIDES. Her skal du kunne få din første innføring i terrengsykling og kunne utvikle deg til en teknisk habil syklist. Du kan utfolde deg i forskjellige terrengsykkelgrener som «pumptrack», «ferdighetsstier», «hopplinjer» og «flytstier». Området rundt Geilo Sommerpark byr på mange familievennlige løyper på lavt terreng, som passer for både store og små. Om man vil sykle litt lenger, er runden rundt Ustedalsfjorden å anbefale. Runden byr på avslappende sykling, historiske steder og flott natur!

Fra tidligere er Geilo også kjent for downhill-sykling i flotte, men til dels bratte og krevende stier i skianlegget. Dette tilbudet har vært bygget av og for tekniske- og svært øvede sykkelentusiaster. Med Geilos familievennlige utvikling har det også være naturlig å endre profilen på det heisbaserte sykkeltilbudet til å dekke et mye bredere spekter syklister. Nå er de sorte/svært krevende downhill-stiene stengt til fordel for nybygging og opprusting av blå/middels og røde/krevende flytstier. Her skal du som «lett øvet» terrengsyklist kunne ta med deg sykkelen opp i heisen og føle mestring i flytstier som Flow Motion og med litt øving ta steget over i Anaconda og kanskje til slutt teste Gold Digger. Totalt sett vil dette være et fantastisk familievennlig heisbasert sykkeltilbud i kategorien lett/middels (BLÅ) og krevende (RØD) vanskelighetsgrad. Ta med hele familien og del flotte sykkelopplevelser i fantastiske omgivelser i Geilo Sommerpark!

Sommerparken kart

Hva er Flow Motion? 

Stiteknikk ble i starten av juli 2021 ferdig med å bygge den fantastiske 4 km lange heisbaserte flytstien «Flow Motion» i Geilo Sommerpark. Flytstien går fra toppen av Vestlia og ned til Geilo Sommerpark. Flytstien har vanskelighetsgrad blå og passer for de aller fleste som er stødig på sykkelen. Nedover i flytstien finner du kule 180 graders svinger, hopp "side hits" og andre elementer. Navnet «Flow Motion» oppstod i en brainstorming i Stiteknikk-crewet og skal gi assosiasjoner til flyt, lekenhet, bevegelse og de store variasjonene i opplevelse stien gir. Stien er gradert «blå» og passer for nesten alle. Her skjer det noe hele veien nedover fjellsiden sier sjefsbyggeren selv, Duane Butcher. 

Opplev spenningen når du suser nedover den 4 km lange flytstien, Flow Motion!

Flytstien Anaconda

Anaconda ble bygget og første gang åpnet i 2011. I fjor hadde Anaconda 10 års jubileum og i den anledning gjenoppsto den som flytsti i rød gradering. Stiteknikk jobbet i fjor hardt med å oppgradere og bygge om stiene Anaconda, Gold Digger og avstikkeren Fire Ant.

Anaconda er i motsetning til Flow Motion bygget i jord og stein. Flytstiens øvre parti er lagt om for å gjøre den mer familievennlig og resten har fått seg en reel oppgradering. Stien er et lite hakk mer krevende enn Flow Motion og er gradert som rød løype (middels krevende). For å komme inn på stien kjører du Flow Motion ca. 1 km ned før du kommer til et veidele som er starten på Anaconda som slynger seg 700 meter ned til platået i bunnen av Kikutheisen. Herfra sykler du Flow Motion tilbake ned til Vestlia.

Gold Digger

Gold Digger ble bygget i 2015 og ble i fjor pusset opp og oppgradert. Gold Digger starter på toppen av Vestliaheisen/Bjødnahovda til venstre under brua rett etter at man har gått av heisen. Stien er gradert RØD (Krevende) og er et hakk mer krevende enn Anaconda. Det er anbefalt at man sykler med en fulldempet stisykkel eller downhill sykkel.  Deler av stien er lagt om for å få en jevnere profil og for å få ned farten i enkelte partier. Stien er bygget av stedlig masse som jord og stein og har en middels jevn overflate. Stien har noe steiner og innslag av rock gardens og er mindre oversiktlig enn de andre stiene. De fleste svingene er dosert og hoppene/kulene er større og kommer litt mer brått på enn i de andre løypene. Alle hopp og hindringer kan rulles, men hoppferdigheter er anbefalt og stien passer til erfarne syklister med gode ferdigheter. 

For den erfarne syklisten byr Gold Digger på brattere nedfart, mer hastighet, mer luft under hjulene og mer adrenalin!

Flytsti

 

Foto: Hallingdal Rides / Lars Storheim