Sykkel

Hvilken sykkel skal jeg velge?

Er du usikker på hvilken sykkel som passer for deg? Her finner du en oversikt over de ulike syklene i vår sykkelutleie, med en beskrivelse av hver sykkels egenskaper. For at du lettere skal finne rette sykkel for deg! 

Terrengsykkel:
For deg som trenger en enkel sykkel til sykling på asfaltert vei, grusvei eller terreng. Våre terrengsykler er gode terrengsykler med grovere dekk for bedre komfort og grep på variert underlag. Hardtail ramme med dempegaffel foran og ingen demper bak. Syklene justeres ved hjelp av strammemekanisme ved sete og styre, man må gå av sykkelen for å gjøre justeringene. 

Vi har terrengsykler til ungdom og voksne, fra de som er 155cm høye og oppover. 

Stisykkel:
En allround sykkel som både er god i terrenget og når du skal kjøre flytstier. Sykkelen er lettere enn en downhillsykkel, men noe tyngre enn en terrengsykkel. En leken sykkel for deg som ønsker å sykle utenfor allfarvei. Denne sykkelen er fulldempet og gir deg god kontroll i mer utfordrende terreng. 

Vi har stisykler til junior og voksne, fra de som er 135cm høye og oppover. 

Downhillsykkel: 
For deg som ønsker en ren utforsykkel. Denne sykkelen mangler gir og er såpass tung at den ikke egner seg for annet. Vekten gir ekstra fart nedover og er du godt lært i flytstiene kan dette være en spennende utfordring. Denne sykkelen passer for deg som vil ta heisen opp og utfordre deg selv i flytstiene fra toppen. 

Vi har downhillsykler til voksne, fra de som er 178cm høye og oppover. 

Barnesykler:
Vi har flere terrengsykler for barn. Syklene passer for deg som trenger en enkel sykkel til sykling på asfaltert vei, grusvei eller terreng. Våre terrengsykler er gode terrengsykler med grovere dekk for bedre komfort og grep på variert underlag. Hardtail ramme med dempegaffel foran og ingen demper bak. Syklene justeres ved hjelp av strammemekanisme ved sete og styre, man må gå av sykkelen for å gjøre justeringene. 

Hos vår sykkelutleie kan du velge mellom terrengsykkel for barn fra forskjellige merker. Syklene fra Rossignol og Woom har «vanlige» dekk og demping foran. Syklene fra Giant har grovere dekk, men er uten demping. De grovere dekkene har nok demping i seg selv, og de ulike sykkelmerkene har derfor samme bruksområde. 

Vi har terrengsykler for barn som er mellom 120cm – 145cm høye. 

BMX og Jump bike:
Morsomme sykler perfekt for asfaltert sykkelpark og pumtracks. 

Balansesykkel for barn:
En artig løpesykkel uten pedaler for de minste. Egner seg for asfalterte sykkelløyper og pumptrack. Online booking av balansesykler ligger under «barnesykler». 

Vi har balansesykler for barn fra 1,5 år til 4,5 år eller 82cm – 110cm. 

El-sykkel:
Hardtail eller Fulldempetl elektriskassistert terrengsykkel med god ytelse for både enkel klatring og utforkjøring. Med sin lave vekt egner den seg godt for sykkelturer i fjellet, på asfalt og grusveier.

Vi har el-sykkel til ungdom/voksen med 500wh batteri og til barn/ungdom med 250Wh batteri. Disse syklene har omtrent samme rekkevidde.